Nagrada za "Varvare" Ivana Ikića u Sloveniji

Filmu "Varvari" srpskog reditelja i scenariste Ivana Ikića dodeljena je nagrada za najbolju manjinsku koprodukciju na Festivalu slovenačkog filma u Portorožu, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije (FCS).

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.09.2014.

20:37

Default images

Slovenački koproducent filma je Bojan Mastilović, odnosno kompanija "Restart" iz Ljubljane, a priznanje je u njegovom odsustvu primio producent filma i Srbije Milan Stojanović.

Ova nagrada je potvrda kvaliteta i neophodnosti saradnje među zemljama u regionu, koja filmovima pruža više mogućnosti u finansiranju, u distribuciji i pristupa publici u regionu, dodaje se na sajtu FCS-a.

"Varvari" će uskoro biti prikazani i na festivalu u Piranu, a početak distribucije u Sloveniji očekuje se do kraja godine.

Debitantski film Ikića niže nagrade i pohvale od svetske premijere u julu ove godine na internacionalnom festivalu u Karlovim Varima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: