Godinu dana od smrti Vitni Hjuston

Na današnji dan navršava se godinu dana od kako je u hotelskoj sobi na Beverli Hilsu umrla jedna od najpopularnijih pevačica Vitni Hjuston.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

15:12

Default images

Hjustonova je preminula u 48. godini, veče uoči svečane ceremonije dodele Gremi nagrada, a nakon niza spekulacija o uzroku njene smrti zvanično je u martu prošle godine objavljeno da se pevačica udavila u hotelskoj kadi, ali su smrti doprineli bolest srca i upotreba kokaina.

Ona je prodala oko 170 miliona albuma, a prema podacima iz Ginisove knjige rekorda Hjustonova je osvojila 415 priznanja. Iz braka sa reperom Bobijem Braunom ima ćerku Bobi Kristinu.

Hjustonova je dobitnica dva Emija, šest Gremija, 30 muzičkih nagrada "Bilbord" i 22 AMA nagrade. Popularna pevačica je poslednjih godina imala problema sa alkoholom, drogama, kao i raznim lekovima za smirenje.

Jedina je pevačica na svetu koja je imala sedam uzastopnih broj jedan hitova na "Bilbordovoj" listi - “Saving All My Love for You”, “How Will I Know”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody”, “Didn’t We Almost Have It All”, “So Emotional” i “Where Do Broken Hearts Go”.

Njen prvi album "Vitni Hjuston" koji je izdat 1985. godine postao je najprodavaniji debi album nekog muzičara u vreme kada je objavljen.

Imala je nekoliko uloga u filmovima, a najzapaženija je iz filma ''Telohranitelj'' (1992) u kome je igrala sa glumcem Kevinom Kostnerom. Taj film je još i poznat po jednom od njenih najvećih hitova "I Will Always Love You".

Pred godišnijcu njene smrti, u saradnji sa porodicom pevačice, poznati muzej ''Madam Tiso'' je prošle nedelje predstavio čak četiri njene voštane figure. Ovo je prvi put u 200-godišnoj istoriji poznatog svetskog lanca muzeja da se jedna poznata ličnost od jednom predstavlja u "četiri verzije", ali je muzej smatrao da je to jedini način da se predstave najvažniji momenti i transformacije iz karijere Hjustonove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: