Bogat program 8. Kids Festa

Osmi Dečiji filmski festival Kids fest biće održan od 15. do 21. oktobra u Beogradu i Novom Sadu, a zatim i u Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

18:31

Default images

Direktor kompanije "Megakomfilm", koja je pokretač i organizator ove manifestacije, Igor Stanković najavio je danas na konferenciji za novinare 13 premijernih filmova koji nisu američki hitovi već kvalitetna ostvarenja za zabavu, a istovremeno edukaciju najmlađe publike.

"Ponosni smo na program koji deci omogućava da na velikom platnu vide filmove koji su obeležili svoje nacionalne kinematografije, igrana, dokumentarna i animirana ostvarenja sa veselim, ali životnim pričama", rekao je on na konferenciji za novinare u knjižari "Delfi".

Stanković je posebno istakao holandski film "Kauboj", koji je nagrađen na festivalu u Berlinu, a nominovan je za nagradu Evropske filmske akademije.

On je skrenuo pažnju i na premijeru filma iz majstorske radionice Dejvida Atenboroa "Kralj pingvina 3D", koji će se u Velikoj Britaniji prikazivati tek od decembra.
Scena iz filma Vanila Gorila
Na programu su i filmovi iz Latinske Amerike, Španije, Nemačke, Češke, Skandinavije, Francuske. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala za decu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.

Dosta njih biće sinhronizovano, kako bi mogli da ih prate gledaoci mlađeg uzrasta.

Festival se obraća i starijoj deci, od 10 do 12 godina, a svi osnovci pozvani su da učestvuju u nagradnom video konkursu "Snimi svoj film: Moje školsko" (dvorište, druženje...). Nagrada će doneti smart telefone za celo odeljenje pobednika.

Kao i ranijih godina tokom festivala biće organizovan niz radionica i igraonica.

U Beogradu se Kids Fest održava u bioskopima "Sinepleks Delta Siti", "Kolosej", "Roda Sinepleks" i Dom sindikata, u Novom Sadu u "Areni Sinepleks", u Kragujevcu u bioskopu "Cinepleks Kragujevac Plaza", a u Nišu u bioskopu "Vilin Grad".

Cene karata biće znatno niže od regularnih bioskopskih cena - 150 dinara za 2D i 250 dinara za 3D projekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: