Portugalka Mariza ponovo u Srbiji

Portugalska fado pevačica Mariza posle dve godine ponovo će nastupiti u Srbiji na koncertima 2. decembra u Beogradu i 3. decembra u Novom Sadu, saopštila je danas promoterska kuća "Long plej".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.09.2008.

13:31

Default images

Mariza na svetskoj turneji promoviše upravo objavljeni četvrti album "Terra", a promoterska kuća navodi da želju da peva srpskoj publici Portugalka potvrđuje uvrštavanjem čak dva grada u Srbiji u turneju koja obuhvata brojne koncerte u Evropi i severnoj Americi.

"Long plej" je saopštio da će Mariza u Beogradu treći put u karijeri pevati u Sava centru, dok će koncertni prostor u Novom Sadu biti naknadno određen, kao i cene ulaznica.

Pevačica poreklom iz Mozambika prethodno je pevala u rasprodatom Sava centru najpre u junu 2005. godine, a potom i u oktobru 2006. godine, promovišući treći album "Transparente" (2005).

Mariza peva fado, specifičnu portugalsku muziku koju karakterišu emocije strasti, tuge, ljubomore i žalosti. Sa jedinstvenim i bogatim glasom, atraktivnim izgledom i prepoznatljivoj plavoj kratkoj kosi, uz osoben scenski nastup i harizmu, Mariza je postigla svetski uspeh spajajući tradicionalni fado s modernim elementima na albumima "Fado en mim" (2001), "Fado Curvo" (2003) i "Transparente" (2005).

Mariza ističe da sa novim albumom "Terra" (Zemlja), na kome se u svom prepoznatljivom stilu poigrava sa uticajima džeza, flamenka, latino i afričkih zvukova, počinje novo poglavlje u karijeri.

"Ovaj novi album odlučila sam nazvati 'Terra' zato što čvrsto stojim na zemlji i zato što je snimanje albuma bilo kao muzičko putovanje. Želim da pevam svetu, ali znam da ću se uvek vraćati kući svojim korenima", kaže Mariza.

Na albumu "Terra" Marizi su se pridružili Stingov dugogodišnji gitarista Dominik Miler (Dominic Miller), Pirana - omiljeni perkusionista čuvenog španskog gitarskog viruoza Paka de Lusije (Paco de Lusia) i Gremijem ovenčani bubnjar Horacio "el Negro" Hernandez, saradnik Karlosa Santane (Carlos Santana) i Dizija Gilespija (Dizzy Gillespie).

Slušajte Marizu na B92.fm

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: