Elektronska cigareta

Revolucija ili još jedan "džirlo" proizvod?

Izvor: skoèa

Četvrtak, 21.10.2010.

11:58

Default images

Kao neko čija je životna filozofija “radi šta god ‘oćeš, samo nemoj ugrožavati drugog”, priznajem da joj nisam dosledan samo u dva slučaja: glasna muzika iz slušalica u punom autobusu i duvanski dim. Pošto u poslednje vreme sve češće koristim auto nego gradski prevoz i nakon što sam nabavio slušalice sa kojih se manje od 1 % zvuka rasipa van mojih ušiju, ponosno mogu reći da taj problem više nemam.

Kad je duvanski dim u pitanju, bio sam siguran da sam tu i dalje bez nekog ozbiljnog rešenja. A onda sam video ovo:



Da li je moguće da postoji elektronska cigareta na baterije koja ima sličan ukus kao prava, a pri tom njen dim nikome ne smeta jer je to u stvari vodena para? Nakon što sam video reklame za minđuše za mršavljenje ili pločicu koji zalepite na svoj mobilni telefon nakon čega on (gistro) ne zrači, više me ništa ne može iznenaditi.
Ako ostavimo fizički izgled po strani, nemam neko visoko mišljenje o Katherine Heigl, ni o ljigavim filmovima/serijama u kojima glumi (sa izuzetkom filma “Knocked Up”). To je osnovni razlog zbog koga imam debelu sumnju u ovo čudo što ona puši. A s druge strane, sasvim jasno osećam kako me cepa nedoumica. Jedan deo mene mi govori da je ovo neki džirlo proizvod za razmažene bogataše koji naručuju stvari preko tele-šopa, dok onaj drugi deo mene, ogrezao u nikotinu i paranoji da nikada ne ostanem bez njega, govori mi da je ovo nešto što se mora probati. Znam da ukus sigurno nije kao kod prave cigarete, ali glavno pitanje je koliko je lošiji? Takođe, nimalo nije zanemarljiv ekonomski faktor – koliko je skuplje/jeftinije biti elektronski pušač?

Ni ova dva klipa mi nisu mnogo pomogla:





Nema sumnje da je e-pljuga iskušenje. Još ako znamo da se (čak i kod nas) spremaju rigorozni zakoni protiv pušača, želja za ovom plastikom je sve veća. Ipak, kao neko ko je tokom života imao par susreta sa prodavcima magle, ne pada mi na pamet da pljunem 60$ za stvar koju nikad nisam video. Nema mi druge nego da probam da dobijem savet iz prve ruke, od nekog ko je probao elektronske dimove. Možda ste to baš vi?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: