Vučić 22. juna podnosi Skupštini izveštaj o Kosovu i Metohiji

Posebna sednica Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji, na kojoj će se poslanicima obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana 22. juna.

Izvor: Tanjug, Novosti

Sreda, 09.06.2021.

12:29

Vučić 22. juna podnosi Skupštini izveštaj o Kosovu i Metohiji
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

To je potvrdio predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je nedavno Tanjugu rekao da bi na sednici parlamenta predsednik trebalo da predstavi izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine, a nakon sastanka u Briselu.

"Mi smo još pre nekoliko meseci razgovarali o mogućnosti da se održi takva sednica parlamenta, ali je sada to pitanje aktuelno upravo zbog koordinacije pritisaka koji se vrše i na Vučića i na našu zemlju da preduzme korake koji su za nas neprihvatljivi kao što je priznanje Kosova", rekao je Dačić u nedavnom intervjuu Tanjugu.

On je istakao da je u svemu tome važno da Srbija ima političku stabilnost i jedinstvo, a to znači da ima institucije koje se medjusobno podržavaju. Dačić je kazao da će, ukoliko je potrebno, predložiti i zaključke sa te sednice zbog načina na koji skupština radi, a u smislu podrške pregovaračkom timu na čelu sa predsednikom Vučićem u dosadašnjem toku i nastavku dijaloga sa Prištinom.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se u utorak 15. juna u Briselu, najavio je ranije danas portparol EU, Peter Stano.

"Sastanku će prisustvovati predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i po prvi put novi premijer Kosova, Aljbin Kurti", rekao je Stano.

Stano je dodao da će sastanku posredovati šef diplomatije EU, Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

Vučić je tokom nedavnog obraćanja javnosti najavio da će parlamentarce upoznati sa svim detaljima dijaloga sa kosovskim Albancima, i da će Skupštini podneti izveštaj.

Pomenuta sednica biće održana neposredno po povratku Vučića iz Brisela gde će se održati nova runda pregovora sa delegacijom Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: