Vulin: Veselji preti miru na Balkanu

Ministar Aleksandar Vulin kaže da predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji preti miru izjavama da "bi voleo da se Preševo i Medvedja pridruže Kosovu".

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

15:58

Vulin: Veselji preti miru na Balkanu
Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

"Ono što je Veselji rekao je najbolji dokaz zašto takozvano Kosovo ne može i ne sme da ima vojsku. Jer tako neodgovorni ljudi koji se igraju tako ozbiljnim stvarima, koji prete miru na čitavom Balkanu, na prostoru na kojem svi zajedno živimo, ne smeju da imaju mogućnost da imaju oružje i vojsku", rekao je ministar Vulin.

On je rekao da "teroristi koji nisu kažnjeni za svoje zločine ne smeju još da dobiju i armiju da njome komanduju i da ugrožavaju mir svih nas".

Vulin je posle svečаnosti polаgаnjа zаkletve vojnikа nа dobrovoljnom služenju vojnog rokа u leskovаčkoj kаsаrni "Vojvodа Petаr Bojović" izjavio da je "Vojska Srbije garant da niko ne može da ugrozi teritoriju Srbije, a da za to ne plati veoma visoku cenu".

"Vojska Srbije jeste garant da neće moći da ugroze mir, da neće moći da ugroze naš prostor, ali ne sme im se dati ni mogućnost da nešto tako urade i zato još jednom ponavljam vojska Kosova ne sme i ne može da postoji", rekao je ministar odbrane.

Kako su ranije javili kosovski mediji, Veselji je prvi put govorio o razmeni teritorija sa Srbijom. On je rekao da bi Priština bila spremna da uzme Preševo i Medvedju, ako bi to Srbija htela da prihvati, ali da Beogradu nema šta da ponudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: