CG: Jedan od lidera DF prijavio se za odlazak u zatvor

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević prijavio se danas na izdržavanje četvoromesečne zatvorske kazne u Spužu.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

12:29

CG: Jedan od lidera DF prijavio se za odlazak u zatvor
Ilustracija: Thinkstock

Knežević je na tu kaznu osuđen zbog napada na policajca 2015. godine.

Knežević je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija došao u pratnji funkcionera DF Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Strahinje Bulajiića, Branka Radulovića i desetak pristalica.

Poslanik DF Strahinja Bulajić je juče u Skupštini Crne Gore najavio da će taj opozicioni politički savez bojkotovati rad parlamenta dok je Knežević u zatvoru.

Odluku o dobrovoljnom odlasku na odsluženje kazne doneli su Knežević i Predsedništvo DF ocenjujući da bi bilo kakve mere otpora, koje su ranije najavljivali, štetile zajedničkom predsedničkom kandidatu Mladenu Bojaniću.

Vijesti navode da je Kneževiž funkciju predsednika Demokratske napredne partije preneo na funkcionera Predraga Bulatovića dok je u zatvoru.

Osnovni sud u Podgorici prvobitno je Kneževića osudio na sedam meseci zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. tokom razbijanja protesta Fronta, ali je Viši sud tu kaznu preinačio na četiri meseca.

On je u međuvremenu uložio ustavnu žalbu na presude Osnovnog i Višeg suda, ali o toj žalbi Ustavni sud još nije odlučio.

Ukoliko se u zatvoru bude primereno vladao, kazna mu može biti smanjena na dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: