Linta: Nismo prijatelji dok Hrvatska...

Hrvatska i Srbija neće biti prijateljske zemlje sve dok se HR ne suoči sa svojom zločinačkom prošlošću,rekao je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2017.

12:58

Linta: Nismo prijatelji dok Hrvatska...

On je naveo da se ne može govoriti o prijateljstvu dok Hrvatska dok ne osudi genocid nad Srbima u NDH i proustašku Tuđmanovu politiku.

Ukazujući na "sasvim očekivano" uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" tokom šetnje u Vukovaru, uz prisustvo hrvatskog državnog vrha, Linta je ocenio da, "kako stvari sada stoje, mnogo će vode proteći Dunavom dok se to desi".

On je u pisanoj izjavi naveo taj incident samo potvrđuje da je ustaštvo temelj hrvatske države.

"Hrvatske paravojne formacije 1990 i 1991. godine a kasnije pripadnici Hrvatske vojske su tokom rata masovno koristili ustaški pozdrav "Za dom spremni" i time pokazali da su nastavljači ustaške politike oličene u zloglasnoj NDH. Zato ne čudi činjenica da za hrvatski državni vrh zločinački pozdrav 'Za dom spremni' ima i etičku i civilizacijsku dimenziju, što znači da je njegova upotreba opravdana u javnosti, jer to želi većina Hrvata", istakao je Linta.

U tom smislu, dodao je, ne čudi ni činjenica da se hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pojavila u šetnji Vukovarom u čizmama hrvatskih paravojnih formacija iz 1991.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: