"Istraga protiv Mitrovića biće završena 22. septembra"

Advokat Bogdana Mitrovića uhapšenog Suvoj Reci pod optužbom za ratni zločin, izjavio je da će započeta istraga protiv Mitrovića, biti završena 22. septembra.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

00:35

B92

Nakon toga će prištinsko tužilaštvo odlučiti o tome da li će mu pritvor biti produžen.

Advokat Dejan Vasić je rekao agenciji Beta da je istraga u Specijalnom tužilaštvu u Prištini počela saslušanjem glavnog svedoka tužilaštva koje će biti nastavljeno i stura i 22 septembra.

Prema rečima advokata, Tužilaštvo će nakon toga odlučivati da li će Mitroviću produžiti pritvor, koji mu ističe 28. septembra.

Istraga u slučaju Mitrović počela je saslušanjem Đeljadina Sadikaja koji je ponovio optužbe da je Mitrović proterao njega i njegovu porodicu u aprilu 1999. godine, i počinio još neke zločine u saradnji s pripadnicima paravojnih formacija.

Prema Vasićevim rečima, Sadikaj je na pitanje zašto je čekao skoro dvadeset godina da optuži Mitrovića rekao "da nije imao poverenje u kosovsko pravosuđe, da mu je misija Euleks delovala bledo i da je smatrao da oni ne mogu da reše taj predmet".

"U današnjoj izjavi svedok je bio prilično nekonzistentan. Po njemu, Mitrović je u nekim momentima imao masku na glavi, u drugim nije, video ga je, pa nije", rekao je Vasić.

Sud u Prizrenu Mitroviću (75) je odredio 30 dana istražnog pritvora.

Mitrović je ;uhapšen 28. avgusta kada je sa grupom raseljenih Srba, ali i članovima porodice došao na Kosovo da obiđe svoju nauštenu kuću, seosku crkvu i groblje.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je hapšenje Mitrovića, a ono je bilo i tema razgovora koje je vodio u Briselu sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: