Četvrtak, 14.09.2017.

11:43

"Nema razloga za produžavanje graničnih kontrola"

Komesar EU za migracije Dmitris Avramopulos smatra da ne treba produžavati vanredne granične kontrole unutar Šengen zone jer migrantska kriza jenjava.

Izvor: Tanjug

Tanjug-AP, arhiva

EU je dozvolila Austriji, Danskoj, Nemačkoj, Švedskoj i Norveškoj, koja nije članica Unije, da produži period provere ličnih dokumenata na svojim granicama.

Avramopulos je naveo da su provere opravdane, ali da razlozi zbog kojih su uvedene "više ne postoje", prenosi AP. "Verujem da je vreme da se vratimo na normalno funkcionisanje Ssengena", rekao je on novinarima.

Prema njegovim rečima, sporazum sa Turskom o migrantima dobro funkcioniše, priliv migranata na grčka ostrva opao je za 81 odsto prošlog meseca, u poređenju sa avgustom 2016. godine.

"Već dve godine radimo u uslovima krize, ali sada je trenutak da izadjemo iz te krize", rekao je Avramopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: