Najmlađa žrtva trogodišnja devojčica

Među poginulim i povređenim u terorističkom napadu u Barseloni ima državljana iz najmanje 24 zemlje, piše britanski "Gardijan".

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

07:47

Najmlađa žrtva trogodišnja devojčica
Foto: Tanjug, AP

Kako navode, najmlađa žrtva je trogodišnja devojčica, dok je jedna šestogodišnjakinja u teškom stanju.

Španski mediji navode da je policija potvrdila je među ubijenima u Barseloni troje Nemaca i jedna osoba iz Belgije.

Belgijski ministar je na Tviteru naveo da je u pitanju žena, ne dodajući druge detalje.

"Nažalost oplakujemo belgijsku žrtve u napadu u Barseloni. Moje saučešće njenoj porodici i prijateljima", navode iz Belgije.

Povređeni su državljani Francuske, Nemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, saopštila je španska agencija za civilnu zaštitu.

AFP navodi da je je iz Haga stigla informacija da je troje Holanđana povređeno.

Francuska je saopštila da je među više od 100 povređeni u Barseloni i 26 Francuza, od kojih je 11 kritično. Grčki diplomata je prijavio da su povređene tri osobe iz njegove zemlje - žena i njeno dvoje dece.

Povređene su i četiri osobe iz Australije, jedna osoba iz SAD i jedna osoba iz Kine.

U napadu kombijem na pešake u istorijskom centru Barselone, u ulici La Rambla, prema poslednjem bilansu regionalnih vlasti poginulo je 13, a povređeno je više od 100 ljudi.

Jedan od njih je i turistički vodič Stanko Lekić koji je izbegao smrt u Barseloni pošto se beli kombi kojim su upravljali teroristi zaustavio u kiosku, nekoliko metara od njega.

Miran dan u katalonskoj prestonici u četvrtak pretvoren u pakao za nekoliko minuta, koliko je belom kombiju trebalo da u punoj brzini i “cik-cak“ vožnjom udari u sve što se ispred njega našlo, pre nego što se zabio u kiosk, pred očima srpskog državljanina Stanka Lekića.

Diplomatski predstavnici Srbije u Španiji angažovani su na prikupljanju podataka posle napada u Barseloni, rečeno je iz Ambasade Srbije.

Do sada se niko nije obratio da prijavi eventualni nestanak naših državljana, navodi RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: