Uhapšen novinar Dejan Anđus

Televizijski voditelj i sportski novinar Dejan Anđus uhapšen je pod sumnjom da je reketirao jednu osobu koja ga je prijavila za pokušaj iznude, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

11:46

Uhapšen novinar Dejan Anđus
Foto: Screenshot

Iz policije navode da je Anđus (48) uhapšen "odmah nakon što je od oštećenog građanina preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra".

"Policijski službenici su kod D. A., osim koverte sa novcem, pronašli i mobilni telefon sa kojeg je oštećenom slao preteće SMS poruke, a on je u više navrata od oštećenog zahtevao veće sume novca", navodi se u saopštenju.

Inicijalnu vest o hapšenju je objavio Blic, dok se snimak "primopredaje koverte" pojavio na TV Pink i na portalu lista Informer.

Nedavno je u javnosti govorio da je bio priveden na saslušanje u BIA, zbog navoda koje je iznosio u svojoj emisiji i gostovanjima u drugim medijima. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Anđus na televiziji Kopernikus utorkom uveče imao emisiju u kojoj je komentarisao sportska i politička dešavanja, a prošle nedelje je proglasio "letnju pauzu".

Udruženje novinara Srbije zatražilo je od nadležnih istražnih organa da što pre saopšte informacije o hapšenju Anđusa i da kažu da li je uhapšen zbog nekog dela koje nema veze sa novinarstvom ili zbog kritika na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima.

Osim toga, iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije apelovali su na istražne organe da objave sve relevantne informacije o hapšenju Anđusa i tako spreče sve spekulacije o razlozima njegovog hapšenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: