U Skupštinu stigao predlog Ane Brnabić, sednica sutra u 10

U Skupštinu Srbije stigao predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade. Predsednica parlamenta Maja Gojković sednicu zakazala za sredu u 10 časova.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 27.06.2017.

09:42

U Skupštinu stigao predlog Ane Brnabić, sednica sutra u 10
Foto: Tanjug

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić na toj sednici predstaviće svoj ekspoze i sastav kabineta, a poslanici nakon toga treba da glasaju.

Vlada će imati četiri potpredsednika, 18 ministara i troje bez portfelja. Izmenama zakona, koji su usvojeni juče u Skupštini, predviđena su dva nova ministarstva- za ekologiju i evrointegracije.

Takođe, nova Vlada Srbije imaće i tri ministra bez portfelja. Dva su iz sastava stare Vlade - Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić, a treći je nov. Naime, Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, u vladi Ane Brnabić biće ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnologije. Ta informacija potvrđena je RTS-u i Tanjugu.

Osim Popovića, koji je nekada bio član DSS-a, nova imena u Vladi su i Goran Trivan i Branko Ružić.

Najinteresantnija je ipak, kako su preneli beogradski mediji, "rokada" ministara Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića, koji će zameniti ministarstka mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: