Nevreme tutnji Srbijom, oštećena katedrala u NS VIDEO

RHMZ je povukao hitno upozorenje za područje južnog Banata i delove Beograda zbog nevremena koje je bilo nad ovim delom Srbije oko jedan sat.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 05.05.2017.

13:22

Nevreme tutnji Srbijom, oštećena katedrala u NS VIDEO
Foto: Thinkstock

Nevreme je donelo grmljavinu, jaku kišu, lokalno i grad, a sporo se premešta na istok.

U Beogradu upozorenje je posebno važilo za istok grada i delove pored Dunava - Zvezdaru, Karaburmu, Višnjicu, Kaluđericu, Vinču.

Sat ranije nevreme je protutnjalo Novim Sadom, a kako javlja 021.rs, na ulicama je bilo mnogo leda posle grada.

Tanjug prenosi da je nevreme u tom gradu izazvalo probleme u saobraćaju, ali i štetu na katedrali u centru grada sa koje je otpao komad fasade. U pojedinim delovima grada, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i Fruškoj Gori, padao je grad.

Nema za sada informacija o većoj šteti na usevima. Veliko nevreme, praćeno olujnom kišom i gradom, sinoć je zahvatilo okolinu Kuršumlije. Poplavljeno je nekoliko planinskih sela i domaćinstava, a grad je u pojedinim selima uništio useve i voćnjake.

Opširnije u video-prilogu:

Vozači, oprez!

Zbog kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, putevi u Srbiji su mokri i klizavi, a voda na kolovozu koja popunjava sve neravnine, kolotrage i druga oštećenja je dodatno opasna, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, kiša pada u Banatu, zapadnoj, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, dok se na području Nišavskog okruga lokalno očekuju obilnije padavine i kratkotrajna pojava grada.

Jak pljusak i nevreme praćeno gradom smanjuju preglednost i otežavaju vidljivost, pa je savet vozačima da u tom slučaju zaustave vozilo na prvom parkingu ili bezbednom mestu pored puta. Na putevima kroz klisure i useke postoji opasnost i od odrona, dodaje AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: