Dodik dao izveštaj, ali i pismo: Osudite ponašanje Bakira

Vlada Republike Srpske uputila je novi izveštaj SB UN uz pismo predsednika Milorada Dodika generalnom sekretaru UN-a Antoniju Guteresu.

Izvor: B92

Subota, 29.04.2017.

10:32

Dodik dao izveštaj, ali i pismo: Osudite ponašanje Bakira
Tanjug / Rade Preliæ

To je učinjeno povodom predstojeće debate o situaciji u BiH.

U pismu je, kako je prenela RTRS, najviše pažnje skrenuto na neustavno delovanje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića kada je reč "frapantnom neustavnom pokušaju da jednostrano pokrene postupak protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, uprkos protivljenju druga dva člana Predsedništva BiH".

"Izetbegovićev potez bio je provokativan pokušaj podrivanja legitimiteta Republike Srpske i prava srpskog naroda. Svojim postupcima prkosio je jasnom obaveštenju Međunarodnog suda pravde da Sakib Softić, koji je bio zastupnik BiH u prvobitnom postupku deset godina ranije, više nema ovlašćenje da zastupa BiH", navedeno je u pismu.

Republika Srpska odgovorila je na ove Izetbegovićeve malverzacije zahtevom da pred zakonom odgovaraju sve odgovorne osobe i da se sproved reforme sa ciljem ponovnog uspostavljanja vladavine prava.

Republika Srpska je pozvala međunarodnu zajednicu da osudi Izetbegovićev protivpravan pokušaj da prisvoji ovlašćenja koja su isključivo poverena Predsedništvu BiH, naveo je Dodik u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: