Putnik nasilno izvučen iz prebukiranog aviona VIDEO

Snimak koji pokazuje kako policija izvlači putnika iz prebukiranog aviona kompanije „Junajted erlajns“ na aerodromu u Čikagu, proširio se na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2017.

22:57

Putnik nasilno izvučen iz prebukiranog aviona VIDEO
screenshot

Takvo ponašanje naišlo na brojne osude. Čovek je navodno lekar i prilikom intervencije mu je povređena usna.

Kompanija „Junajted erlajns“ saopštila je da su tražili dobrovoljce da napuste jučerašnji let za Luivil u 17.40 zato što je bio prebukiran, a kad se niko nije javio, oni su po slučajnom uzorku izabrali četiri putnika.

Naime, prema izjavi putnika Tajlera Bridžisa, kompanija je prvo ponudila vaučere u vrednosti od 400 dolara, zatim od 800 dolara i hotelski smeštaj za dobrovoljce. Pošto se niko nije javio, došao je jedan od menadžera u avio-kompaniji i najavio nasumični odabir.

Gotovo da smo se osećali kao taoci. Bili smo zaglavljeni tamo. Bespomoćni ste kao putnik. Zavisite od kompanije“, istakao je Bridžis.

Zvaničnik „Junajted erlajnsa“ je imenovao četiri osobe, od kojih je tri mirno napustilo avion. Četvrta nije želela. Pozvana je policija.

Video-snimci koje je načinili putnici pokazuju trojicu pripadnika snaga reda kako silom dižu tog čoveka sa sedišta, prevlače ga preko naslona za ruke i bukvalno po patosu vuku kroz prolaz između sedišta.

Čuje se vrištanje i drugi putnici kako uzvikuju: „Bože, vidite šta ste mu uradili“, jer mu je prilikom intervencije raskrvarena usna.

Let je nastavljen posle dvosatnog kašnjenja.

Jedan od svedoka je kasnije rekao da čovek koji nije želeo da izađe s leta objasnio da je lekar i da je imao zakazane pacijente za naredni dan.

Prema njegovim rečima, neko od zaposlenih se izvinio putnicima kada je avion poleteo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: