Četvrtak, 06.04.2017.

13:38

Ministar:Zašto se o osnovcu iz KG ćutalo godinu i po?

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da radom inspekcije nije uvek zadovoljan.

Izvor: Tanjug

Ministar:Zašto se o osnovcu iz KG ćutalo godinu i po?

Kako je naveo, dešava se da se rad inspektora na lokalu bitno razlikuje od rada inspektora na republičkom nivou.

On je dodao da je u toku rad na novom zakonu o prosvetnoj inspekciji.

"Radimo novi zakon o prosvetnoj inspekciji gde se pravi jedinstven inspektorat. Od škole do škole čitajući izveštaje inspektora vidim da nisu dobro urađene inspekcije i problem se ne reši već eskalira, produbi se", kaže Šarčević.

Govoreći o osnovnoj školi u Kragujevcu gde jedan učenik drugog razreda maltretira i decu i učitelja, ministar je upitao zašto se o tome ćutalo godinu i po, da li "slučaj neko prikriva ili je tražio jalova rešenja".

Kako kaže, škola je dužna da preko školskih uprava obavesti Ministarstvo prosvete o incidentima i dodao da se danas često dešava da za incident prvo saznaju novinari pa tek onda ministar bude obavešten.

Šarčević kaže da se u školama, kod dece koja imaju problem u ponašanju, mora uključiti tim stručnjaka - psiholog, pedagog, defektolog, ali i centri za socijalni rad.

Pročitajte još:

Osnovac zlostavlja učitelja i drugare, deca ne idu u školu

"Diskriminišu nas sa svih strana, linčuju moje dete"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: