"U istoriji parlamentarizma nezapamćeni napadi na jednog"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da su kampanju obeležili u istoriji parlamentarizma nezapamćeni napadi na jednog kandidata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

09:56

Foto: Tanjug

"Pozivi na linč, na vešanja na bandere, vređanje njegove porodice, besprizorne laži koje o njemu šire u pojedinim medijima i na društvenim mrežama. Aleksandar Vučić i njegova porodica su postali žrtve bolesnih i nemoćnih političara koji su sav svoj program i celu svoju kampanju zasnivali samo na mržnji prema njemu", rekao je Vučević za portal Nshronika.

Navodeći da je kao čovek užasnut onim što "svakodnevno sluša i gleda", Vučević kaže i da kao pravnik tvrdi da je tužilaštvo trebalo više da reaguje.

"Kao njegov prijatelj i saborac, siguran sam da će on iz svega ovoga izaći još jači, i još ponosniji, i da će Srbija, i ona koja mu se divi, i ona koja danas izgovara strašne stvari o njemu, u Aleksandru Vučiću imati najboljeg predsednika, već od 2. aprila", rekao je Vučević.

U proteklih 10 meseci dosta je urađeno u Novom Sadu, kaže Vučević i ističe da, s jedne strane, postoji kontinuitet u radu gradske vlasti i politička stabilnost, a sa druge - podrška od Pokrajinske i Republičke vlade, čiji je stožer takođe Srpska napredna stranka.

"Ako me pitate šta to znači u životu Novosađana, odgovor je vrlo jasan. To znači da je udvostručen spisak projekata koje ćemo raditi, među kojima su i oni kapitalni za koje lokalna samouprava ne bi imala finansijskih mogućnosti da ih realizuje, a prethodnih godina to nismo uspeli jer smo imali potpunu opstrukciju od strane bivšeg režima DS", smatra Vučević.

Naglašava da se završava Klinički centar Vojvodine i Žeželjev most, da se gradi zgrada Hitne pomoći, te Radio-televizije Vojvodine, kao i Sentandrejski bulevar.

Ističe da je u Novom Sadu fokus na realizaciji kapitalnih projekata, na nastavku opremanja komunalne infrastrukture, privlačenju investitora, te je najavio da je, pored Lira i Delfija, nemački Kontinetal zainteresovan za dolazak u Novi Sad.

Kako je dodao, u njegovom radu nema nikakvih tajni, sve je "vidljivo i opipljivo", te sami Novosađani mogu da vide kako "grad postaje drugačiji, napreduje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: