Otmica Indijca u Srbiji je izmišljotina

Ministarka spoljnih poslova Indije Sušma Svaraj objavila da je navodna otmica jednog Indijca u Srbiji inscenirana i da je video-snimak njegovog mučenja lažan.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

16:11

Otmica Indijca u Srbiji je izmišljotina
Getty Images

"Imam sve činjenice ispred sebe. Vaš brat nije otet. On je inscenirao otmicu i video-snimak koji je objavljen je lažan", navela je ona u poruci na Tviteru bratu "otetog" Vinaja Mahadžana.

Sušma Svaraj je hitno reagovala na apel za pomoć upućen preko Tvitera pre nekoliko dana, alarmirala je ambasadu u Beogradu, a dan kasnije je objavila da je Mahadžan pronađen i da su ga "srpske vlasti sklonile na sigurno".

Ipak, ispostavilo se da je priča da je Mahadžan "prevaren na Kipru i odveden pod izgovorom da mu je pronađen posao u jedan izbeglički kamp" - laž.

Kako je ranije navedeno, njegovoj porodici su navodni otmičari tražili i otkup, posle čega se njegov brat obratio preko Tvitera ministarki, poznatoj po tome da je veoma efikasna i brza u pomaganju zemljacima u celom svetu.

Priča je objavljena u indijskim medijima i na zvaničnom nalogu na Tviteru ministarke Svaraj, koja je reagovala na poruke na društvenoj mreži čoveka koji je zatražio pomoć.

Korisnik Tvitera @rajivsharma103 je u poruci upućenoj ministarki objavio i video-snimak, na kome se vidi izmučen čovek bez gornjeg dela odeće, vezan za stolicu, a u kadru se vidi i druga osoba koja ga udara po telu i viče na njega.

Scena se navodno odvija u nekom "izbegličkom kampu" u Srbiji, a mladić je namamljen preko "agenta koji mu je ponudio posao".

U tvitovima se navodi da se agent predstavio kao Satinder Sing, alijas "Džek", na Kipru i da je "obmanuo i Vinaja i njegove roditelje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: