Naoružani tinejdžer pucao u školi u Francuskoj

Naoružani tinejdžer otvorio je vatru u srednjoj školi na jugu Francuske u gradu Grasu. Najmanje dve osobe su lakše povređene, a napadač je uhapšen.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

13:29

Naoružani tinejdžer pucao u školi u Francuskoj
Foto: Tanjug-AP/Philippe Farjon

Francuske vlasti su preko svoje aplikacije i društvenih mreža izdale upozorenje zbog "incidenta koji ugrožava javnu bezbednost".

Iako je ranije javljeno da je napad okarakterisan kao teroristički napad, policija je potvrdila da nije reč o tome.

Prema poslednjim informacijama, dve osobe su zadobile povrede u pucnjavi, a policija je navela i da je napadač bio naoružan puškom, imao i dva pištolja i dve granate.

AFP javlja da je škola u kojoj se napad dogodio blokirana, kao i da je jedna osoba uhapšena i jedna u bekstvu. Na teren su izašli francuski specijalci, a sve prodavnice i zgrade u okolini morale su da se zatvore.

Rojters navodi da je dvoje ljudi povređeno, dok AP ističe da je Francuska zbog napada izdala upozorenje koje važi na području čitave zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: