PR prisvaja imovinu registrovanu na ime Srbije i SFRJ

Kosovska vlada donela je odluku da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova kao vlasnika.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 15.03.2017.

09:07

Default images
Foto: Gettyimages

Tim povodom direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić će danas u Begradu razgovarati s političkim predstavnicima Srba s KiM.

Kako je objavljeno na sajtu kosovske vlade, na osnovu odluke Vlade koju je potpisao Isa Mustafa, sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje se na ime Republike Kosovo kao vlasnika imovine.

U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društvenopolitičkih organizacija, rečeno je agenciji Beta u Vladi Kosova.

U odluci, u koju je agencija Beta imala uvid, kosovska katastarska agencija obavezuje se da odmah na ime Kosova prebaci svu nepokretnu imovinu.

Tim povodom, Đurić će se danas u 12 sati u zgradi Vlade Republike Srbije sastati sa srpskim članovima pokrajinske vlade, gradonačelnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM i predstavnicima Srpske liste.

Posle sastanka predviđeno je obraćanje medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: