Kome smetaju kućice za pse na ulici?

Za vreme hladnog talasa koji je zahvatio Srbiju mnogi zaboravljaju na životinje.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

16:29

Kome smetaju kućice za pse na ulici?

Da neki od nas nisu samo nehumani već i beskrupulozni, govori vest da je samo nekoliko dana nakon što je postavljena - ukradena kućica za pse koju je postavila beogradska opština Stari grad za ugrožene životinje.

Danima su građani apelovali - pomozimo životinjama koje nemaju gde da se sklone od zime. I dok su neki zaista ozbiljno shvatili problem, neki su bili u stanju da dozvole i ovo. (slika smrznutog psa). U Makedonskoj 42 u Beogradu, ispred opštinske zgrade, na sreću mogli smo videti mnogo lepšu sliku.

“Pametno. Mislim da su to možda trebali i ranije. Jer stvarno je šteta da ovako mali kučići budu negde na ovoj zimi”, kažu građani.

“U onom hladnom talasu ja stvarno ne znam kako su oni preživeli. Baš je bilo teško, ali vidim kod mene u okruženju da su komšije dosta obratile pažnju u smislu i primanja u ulaze i ishrane, tako da vidim da običan narod na to dosta lepo reaguje”, navode Beograđani.

Međutim, nekoliko dana nakon prvih postavljenih kućica, usledio je šamar humanosti. Jedna od kućica je ukradena

“To dokazuje da među nama ima onih koji smatraju da je pas čovekov najbolji prijatelj, ali ima i onih koji smatraju da je kućica za pse bolji čovekov prijatelj od psa i verovatno je čovek zbog toga uzeo tu kućicu. Jer nije mu palo na pamet da možda uzme nekog psa sa ulice, da ga odvede i nahrani ga kući, nego je uzeo kućicu za pse koju može da proda. Neki ljude žive u bedi i onda gledaju da uzmu bilo šta što nađu na ulici, a sa druge strane možda i ne žive u bedi, nego misle da sve što je na ulici je njihovo”, rekao je urednik “Danasa” Dragoljub Draža Petrović.

Ipak od prave humanosti se ne odustaje tako lako. Iz opštine Stari grad pozvali su građane da pse lutalice dovedu do opštinske zgrade, gde će im biti obezbeđen smeštaj za ove hladne dane.

“Naši volonteri su prethodnih par dana napravili ovu novu kućicu za pse, gde može više kućnih ljubimaca da stane. Ideja je da udomimo sve ove kućne ljubimce koji se ovde budu našli, pa pozivam sve građane da nam pomognu u tome”, naveo je predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać.

Ukoliko su vas ovi mali psi kupili, u opštini stari grad čekaju na vaš poziv. Ako nismo u mogućnosti da im ponudimo topli dom, ljudskost i humanost uvek možemo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: