Novosti: Od 1. februara kraće čekanje u Kliničkom centru

Od 1. februara specijalističke službe u Kliničkom centru Srbije radiće u dve smene, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na izvor iz Ministarstva zdravlja.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

23:34

Novosti: Od 1. februara kraće čekanje u Kliničkom centru
Foto: Freeimages

Zahvaljujući novom radnom vremenu lekara specijalista u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji, trebalo bi znatno da bude smanjeno vreme čekanja na pregled.

Kako navode u ministarstvu, tim izmenama biće ponuđeni termini za ceo dan, čime će se broj specijalističkih pregleda pacijanata na mesečnom nivou povećati za oko 50.000.

List, u broju od srede, prenosi i podatke Ministarstva zdravlja, da se petina pacijenata koji imaju zakazano kod specijaliste ne pojavi na pregledu, a prethodno ga ne otkaže.

Statistika nadležnih beleži i da se u jednoj zdravstvenoj ustanovi čak 40 odsto pacijenata nije pojavilo u ordinaciji, iako su zakazali pregled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: