"Oj Kosovo, Kosovo" se orilo zaustavljenim vozom VIDEO

U vozu koji je iz Beograda posle 18 godina krenuo u Kosovsku Mitrovici a koji je satima stajao u Raškoj članovi KUD Leposavić provodili su vreme pevajući.

Izvor: B92

Subota, 14.01.2017.

21:06

Screenshot

Albanski mediji preneli su video koji je na Fejsbuk postavila novinarka agencije Beta, uz navode da se u vozu koji stoji u Raškoj pevaju "srpske patriotske pesme".

Članovi KUD Leposavić pevali su pesmu "Oj Kosovo, Kosovo".

Voz je više sati stajao u Raški, poslednjoj stanici pre administrativne linije sa KiM, pošto su objavljeni snimci da je uz šine na pruzi kojom treba da prođe postavljen eksploziv.

Specijalne kontradiverzione jedinice kosovske policije proveravale su četrdesetak kilometara pruge od administrativne linije do Kosovske Mitrovice.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je po njegovom nalogu voz koji je pošao za Kosovsku Mitrovicu iz Beograda zaustavljen u Raški da bi se sačuvali životi ljudi i sprečili sukobi širih razmera.

Premijer Srbije je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je sve u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.

Voz je nešto posle 20:30h krenuo za Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: