Preživeo dva dana u bunaru na -20 °C, amputacija neophodna

Meštanin Smiljinca kod Požarevca Jezdimir Milić proveo je dva dana u seoskom bunaru. Upao je u njega na Badnje veče, po povratku kući. Pronašao ga je komšija.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2017.

17:23

Preživeo dva dana u bunaru na -20 °C, amputacija neophodna

Jezdimir Milić će duži period morati da bude lečen, kažu nadležni požarevačke bolnice. U bolnicu je došao u kritičnom stanju, koje je sada stabilizovano.

“Preduzete su sve mere u njegovom lečenju i zbrinjavanju. Urađen je ultrazvuk, laboratorijske analize. Danas je urađen i skener kranijuma. Tako da preduzimamo sve mere da ga spasemo”, kaže direktor opšte bolnice Požarevac Danko Nikolić.

Lečenje Jezdimira Milića, iz požarevačkog sela Smiljinac, otežava njegovo inače loše zdravlje, kažu doktori.

Sedamdesetosmogodišnji Jezdimir ima ozbiljne promrzline na šakama, stopalima i potkolenici. Kako lekari prognoziraju, amputacija će verovatno biti neophodna.

“Razmišlja se koliko će ta amputacija ići i šta će sve moći da se amputira. Moraćemo da sačekamo njegovu stabilizaciju i stabilizaciju polja da bi odlučili koliko je potrebno da se uradi, da se ne bi ponavljale operacije jer njegovo stanje to ne dozvoljava”, navodi direktor opšte bolnice Požarevac.

Dok su drugi provodili božićne praznike kod kuće, Jezdimir Milić ih je dočekao u seoskom bunaru.

Na Badnje veče, najverovatnije zbog jako lošeg vida, pričaju meštani, Jezdimir je nekako uspeo da skrene s puta i upadne u bunar. Tu je proveo čitava dva dana na minus dvadeset.

Na svu sreću, pored bunara je ostala torba s namirnicama, koju je ugledao njegov komšija Goran Marković. Kada je prišao bunaru i pogledao dole ugledao je Jezdimira koji kao da je buncao, priča Goran.

“Uplašio sam se i odmah sam krenuo da tražim pomoć. Posle sam došao tu sa policajcima. Tu jedan dečko ga je pitao: “Deko, jesi li dobro?” Da l' ga zanelo da l' ne vidi...To je sasvim drugi kraj sela. Ima dva kilometra od njegove kuće. Gde je on pošao ka tem kraju pojma nemam”, navodi Goran Marković iz sela Smoljinac kod Požarevca.

Njegovu suprugu Radmilu Jezdić nismo zatekli kod kuće.

Meštani sela Smoljinac kod Požarevca nam kažu da je jako zabrinuta i da zbog Jezdimirovog krhkog zdravlja svakodnevno strepi da mu se ne dogodi najgore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: