Vulin: Razbijane table u Vukovaru, sluša se Tompson...

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da se plaši za položaj Srba u Hrvatskoj, antifašista, i svih koji bi podigli glas protiv ustaških provokacija.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2017.

22:46

Vulin: Razbijane table u Vukovaru, sluša se Tompson...
Tanjug

On je, na molbu da prokomentariše akciju takozvane hrvatske pravoslavne crkve u Zagrebu, podsetio da je u prošlom sazivu Sabora bio pokušaj da se promeni naziv i vrate ime koje je Sabor nosio u vreme NDH.

"Posle i pre toga razbijane su ćirilične table u Vukovaru, nakon toga se na jasenovačkom stratištu postavljaju table 'Za dom spremni'. U direktnom prenosu HRT peva se Čavoglava, sluša se Tompson, uzvikuje 'Za dom spremni'. Poslednje što je ostalo je da se formira Hrvatska pravoslavna crkva koja je postojala samo u vreme NDH", istakao je Vulin u izjavi novinarima.

Prema njegovim rečima strašno je zabrinjavajuće što izostaje zvanična reakcija, što hrvatska vlada i država, Sabor, regularne legitimne političke stranke ćute i niko ne govori da, kada ovako nešto uradite na najveći pravoslavni hrišćanski praznik, govorite pravoslavnim hrišćanima i Srbima da nema mesta u Hrvatskoj za njih osim ako nisu u okviru neke kvinslinške izmišljene crkve koja je već jednom blagosiljala pokolje i pokrštavanje Srba.

"Bojim se za položaj Srba u Hrvatskoj, antifašista, svih koji će podići glas protiv oakvih provokacija. Srbi imaju pravo na svoju crkvu, da ih niko ne proteruje, da budu zaštićeni, i da se kvislinške organizacije osuđu", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: