Nedelja, 11.12.2016.

23:49

Opozicija slavi ispred vlade Makedonije VIDEO

Pristalice opozicione stranke SDSM Zorana Zaeva okupile su se ispred zgrade makedonske vlade kako bi proslavile izbornu pobedu, koja još nije potvrđena.

Izvor: B92, Beta

Opozicija slavi ispred vlade Makedonije VIDEO
Foto: B92

Zaev je pozvao pristalice na ulice nakon što je portparol njegove stranke Petre Šilegov rekao da stranka vodi u većim gradskim sredinama i da je "trend dobar".

"Poštovani građani radujte se, slavite život, režim je pao. Neka ceo svet zna da je pao režim (Nikole Gruevskog) za jedan mandat", rekao je Zaev.

On je rekao da "danas Makedonija otvara novu stranicu, novu lepu stranicu".

"Danas smo pobedili zajedno povezani, da živi naša multietnička Makedonija", rekao je lider SDSM.

U izbornom štabu SDSM vlada svečarsko rapoloženje, a u Skoplju i nekim gradovima Makedonije, prema izveštajima medija, članovi i simpatizeri SDSM su izašli na ulice i slave.

Prema projekciji SDSM, na osnvu nepotpunih i nezvaničnih podataka, ta stranka je osvojila 52 mandata, VMRO DPMNE 51, Demokratska unija za integraciju (DUI) osam, Besa četiri, a Demokratska partija Albanaca (DPA) dva.

Makedonski parlament čini 120 poslanika.

Zavnične potvrde ovih rezultata nema, a vladajuća VMRO-DPMNE prema rezlutatima Državne izborne komisije ima pet odsto prednosti u odnosu na SDSM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: