Počinje kampanja "16 dana protiv nasilja nad ženama"

Globalna kampanja ''16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" počinje danas i trajaće do 10. decembra, kada je Međunarodni dan ljudskih prava.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

00:21

Počinje kampanja
Foto: Thinkstock

U Beogradu će, tim povodom, u narednih 16 dana, simbolično narandžastom bojom biti osvetljeni znameniti objekti: zgrade Vlade, Skupština Srbije, Grada Beograda, Most na Adi, Pobednik...

Na beogradskom Trgu Republike biće instaliran i veliki SOS telefon preko koga će svi moći da čuju podatke o tome koliko je žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju u Srbiji.

Koordinaciono telo Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost na čijem čelu je Zorana Mihajlović, obeležilo je početak kampanje dok je Skupština Srbije u sredu usvojila Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: