Bramerc s Vučićem, zamera što nisu izručeni radikali

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

16:16

Bramerc s Vučićem, zamera što nisu izručeni radikali
Foto: Tanjug

Vučić je Bramercu preneo da je Srbija posvećena otkrivanju počinilaca ratnih zločina, dok je Bramerc ponovo pokrenuo pitanje izručivanja troje članova SRS.

Vučić i Bramerc su razgovarali o izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, čije razmatranje se očekuje početkom decembra, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima

Vučić je istakao da je Srbija posvećena borbi za otkrivanje onih koji su počinili ratni zločin, njihovom kažnjavanju, kao i da je spremna za punu regionalnu saradnju radi otkrivanja počinilaca.

Tužilac Bramerc zamerio je Srbiji i premijeru što Vlada i nadležni organi nisu isporučili Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu Haškom tribunalu i tražio da Srbija to učini u što kraćem roku, naglasivši da ta obaveza neće nestati, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: