"Srpska lista priznala insitucije Kosova,to je dobra vest"

Kosovski poslanik Palj Ljekaj i advokat Arijanit Koci rekli su da slanjem zahteva za procenu ustavnosti zakona Ustavnom sudu Srpska lista priznaje Kosovo.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2016.

16:27

Default images
Foto: Gettyimages

Oni su dodali da je to "dobra vest".

Advokat Arijanit Koci rekao je da, iako je zahtev Srpske liste neosnovan, ipak je dobra vest da je Ustavnom sudu dostavila na procenu ustavnosti Zakon o Trepči i Zakon o strateškim investicijama.

"To što je uradila Srpska lista je dobra vest. Njihov je zahtev do kraja neutemeljen, ali oni imaju pravo na taj pravni lek koji koriste. To dokazuje da Srpska lista poštuje Ustav i pravni sistem Kosova", kazao je Koci za portal Gazetablic.com.

Palj Ljekaj, koji je i šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova, rekao je da je najbolje u svemu ovome što, kako je rekao, Srpska lista počinje da priznaje institucije Kosova.

"Dobro je to što oni priznaju institucije Kosova, što do sada nisu činili. Mislim da ako posle toliko godina oni to nisu shvatili nemamo o čemu da razgovaramo, jer igraju 'đavolju igru', ako tako mogu da je nazovem. Igraju igru beogradske politike koja je štetna za Kosovo i ne treba da to rade", kazao je Ljekaj.

Srpska lista je prošle nedelje Ustavnom sudu na ocenu ustavnosti dostavila Zakon o Trepči, dok je danas na ocenu ustavnosti dostavila i Zakon o strateškim investicijama, koji je Skupština Kosova usvojila prošle nedelje na redovnoj sednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: