Obama: Tramp pobedi i sve leti kroz prozor

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da će sav napredak ostvaren tokom osam godina njegovog mandata "izleteti kroz prozor" ako Tramp postane predsednik.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

18:40

Obama: Tramp pobedi i sve leti kroz prozor
Foto: GettyImages

Obama je na skupu u Klivlendu u Ohaju pozvao simpatizere Demokratske partije da već sada glasaju, pošto je rano glasanje već počelo u toj saveznoj državi.

Amerika je bolja nego što govore Trampove izjave o ženama, manjinama i drugim grupama, rekao je Obama, dodajući da ne zna nijednog muža ili oca za kojeg su "u redu" Trampove izjave o ženama.

Obama je rekao da je na predsedničkim izborima sama "demokratija na listiću" i dodao da Tramp predstavlja opasnost za američki demokratski politički sistem.

On je rekao da u demokratskim zemljama političari ne mogu zabranjivati pristup novinarima koje ne vole i citirao Prvi amandman ustava koji štiti slobodu medija.

Obamu je tokom govora nakratko prekinuo jedan Trampov simpatizer, koji je vikao o bivšem predsedniku SAD Bilu Klintonu i navodima o silovanjima. Obama je rekao da je taj demonstrant možda plaćen da prekine skup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: