Konašenkov: Džonson nek pokaže fotografije nekom drugom

Rusko ministarstvo odbrane negiralo je tvrdnje britanskog ministra Borisa Džonsona da je Rusija umešana u napad na konvoj UN u Alepu.

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2016.

08:09

Konašenkov: Džonson nek pokaže fotografije nekom drugom
screenshot

Potparol ministarstva Igor Konašenkov nazvao je te optužbe “olujom u čaši blatnjave londonske vode“, prenosi “Spunjik“.

Džonson je u utorak, prilikom diskusije o situaciji u Siriji u britanskom parlamentu, naveo da je Rusija odgovorna za bombardovanje humanitarnog konvoja UN.

On je rekao da satelitski snimci dokazuju da je napad izveden iz vazduha i u tami. Džonson je dodao da s obzirom na to da snage Bašara al Asada nisu sposobne da u tami izvedu napade, svi dokazi pokazuju da je to bila Rusija. “Nijedna ruska letelica nije bila u blizini humanitarnog konvoja u Alepu. To je činjenica. I svi ti navodni dokazi neće vredeti ni peni, ako date nekome pristup do njih“, rekao je Konašenkov.

“Gospodine Džonsone, da li biste onda otvorili pristup i pokazali te fotografije nekom drugom“, dodao je ruski general.

Konašenkov je naveo i da rusko Ministarstvo odbrane ima precizne podatke o tome kako je konvoj napadnut i da zna zašto “kolege iz SAD žele da ovaj problem ispari“.

Konvoj UN koji je prevozio humanitarnu pomoć pogođen je 19. septembra. U napadu je od 31 kamiona uništeno 18, a najmanje 21 osoba je poginula.

Zapad je optužio Rusiju i Siriju za napad. Moskva je zatražila istragu.

Zvanični podaci ruskog Ministarstva odbrane navode da je američki dron bio u blizini mesta napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: