Soros obećao pola milijarde za "biznis izbeglica"

Džordž Soros će uložiti 500 miliona dolara u start-ap preduzeća, afirmisane kompanije, "inicijative s društvenim uticajem" i poslove izbeglica i migranata.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

11:27

Soros obećao pola milijarde za
Getty Images

Soros, predsednik Instituta za otvoreno društvo, izrazio je nadu da će svojim delovanjem "inspirisati druge investitore da slede istu misiju".

"Naš cilj je da privatni sektor iskoristimo za javno dobro. Ove investicije imaju nameru da budu uspešne. Ali naš primarni fokus je da stvorimo proizvode i usluge koje zaista koriste migrantskim zajednicama i njihovim domaćinima", rekao je Soros.

Milijarder je investicije najavio dan posle početka prvog samita Ujedinjenih nacija posvećenog pitanjima migranata i izbeglica.

Visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi izjavio je da će investicije pomoći izbeglicama da steknu samopouzdanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: