Misteriozni razgovor: "Vaše visočanstvo" i 11. septembar

Optuženi za pravljenje bombi za Al Kaidu rekao je u Gvantanamu da veruje da je član saudijske kraljevske porodice hteo da ga regrutuje pre 11. septembra.

Izvor: B92

Subota, 17.09.2016.

11:55

Misteriozni razgovor:
Foto: GettyImages

Ova izjava se nalazi u okviru novog objavljenog transkripta, prenosi AP.

Gasan Abdalah Al Šarbi, zatvorenik u Gvantanamu, tvrdi da je razgovarao sa sveštenim licem iz Saudijske Arabije koji se u tom trenutku u telefonskom razgovoru nekom obratio sa "vaše visočanstvo".

To je neposredno prethodilo pozivu Šarbiju da se vrati u SAD i da uzme učešće u akciji, koja obuhvata i učenje upravljanja avionom.

Komisija koja se bavi istragom optuženih za događaje 11. septembra nije našla nikakve dokaze koji ukazuju da su saudijska vlada kao institucija, ili saudijski visoki zvaničnici pojedinačno povezani sa napadom na SAD.

Al Šarbi je inače pohađao koledž u Arizoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: