BG: Putnik bez karte u GSP odmah dobija prekršajni nalog

Skupština grada Beograda je izmenama Odluke o javnom linijskom prevozu omogućila kontrolorima u prevozu da putnicima uručuju elektronske prekršajne naloge.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

19:32

BG: Putnik bez karte u GSP odmah dobija prekršajni nalog
Thinkstock

Po toj odluci, kontrolori će moći da uzimaju podatke od putnika i da ih odmah prosleđuju komunalnoj policiji koja će ih sa elektronskim potpisom vraćati kontroloru, a koji će ga potom uručiti onom ko nema kartu.

Do sada kontrolor je onom ko se švercuje mogao da proda posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara ili da uzme podatke o putniku i prosledi ih Komunalnoj policiji.

Po novoj odluci na aparatima koje nose kontrolori moći će odmah da se odštampaju prekršajni nalog, odnosno kaznu.

U obrazloženju odluke je navedeno da će time biti smanjeni troškovi davanja prekršajnih naloga, kojih je na mesečnom nivou između 12 i 15 hiljada.

Na skupštini je usvojena i odluka o poslovanju Javnog preduzeća Centar Sava na osnovu koje će biti formirana posebna komisija koja će do kraja meseca gradskoj skupštini predložiti mere za rekonstrukciju i dalje poslovanje ovog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: