Crnogorski specijalci u pripravnosti zbog pretnji ANA

Crna Gora je rasporedila specijalne jedinice na granici i pojačala pripravnost zbog pretnji tzv. "Albanske narodne armije", pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

11:53

Default images
Foto: Getty Images

Kako se navodi, ANA je zapretila "ratom Albanaca i Crnogoraca", ako 1. septembra bude ratifikovan sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

"Novosti" pišu da 30 pripadnika SAJ iz Crne Gore svakodnevno obilazi prostor koji deli Kosovo i Metohiju i Crnu Goru.

Povodom najnovijih dešavanja reagovao je crnogorski predsednik Filip Vujanović koji veruje da će se sve završiti kako je dogovoreno u Beču, avgusta prošle godine kada je potpisan sporazum.

"Na Kosovu niko nema nikakvog razloga da prema Crnoj Gori iskazuje bilo kakvo nezadovoljstvo, jer to nije zaslužila. U svim situacijama pokazali smo da imamo državu koja svojoj bezbednosti daje pravi značaj i adekvatan odnos", rekao je Vujanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: