Ponedeljak, 29.08.2016.

20:55

Novosti: Već izmene u Vladi, Popović potpredsednik vlade?

Već od sredine septembra moglo bi da dođe do promena u Vladi Srbije i uvođenja novih članova i resora, saznaju “Večernje novosti”.

Izvor: Večernje novosti

Novosti: Već izmene u Vladi, Popović potpredsednik vlade?
Tanjug

Prema saznanjima beogradskog lista, Nenad Popović, lider Srpske narodne partije (SNP), koja je u koaliciji s naprednjacima, mogao bi da uđe u Nemanjinu kao novi potpredsednik.

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose s Moskvom, odnosno da se bavi unapređivanjem privredne saradnje sa zemljama s kojima Srbija ima bescarinski režim, a među kojima prednjači Rusija.

Spekulisalo se da bi Popović mogao da vodi Kancelariju za saradnju saMoskvom, koja bi bila osnovana pri Vladi, ali je izvesnije da će on u Nemanjinu ući kao peti potpredsednik, pored Ivice Dačića, Zorane Mihajlović, Nebojše Stefanovića i Rasima Ljajića.

Jedan od noviteta u Vladi trebalo bi da bude i Ministarstvo za EU, sa Jadrankom Joksimović na čelu, koja je sada za evropske integracije zadužena kao ministar bez portfelja.

U planu je uspostavljanje još jedne kancelarije, za ekologiju, verovatno sa socijalistom Goranom Trivanom na čelu. Kao moguće kadrovsko rešenje pominje se i Ivan Čabradi, lider Zelene stranke, koji je bio jedini poslanik opozicije u Skupštini Srbije koji je glasao za izbor Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: