Dodik: Izetbegović potpiruje vatru, a Vučić je gasi

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da odlasci Bakira Izetbegovića u Novi Pazar i dolasci Aleksandra Vučića u Banjaluku ni po čemu nisu uporedivi.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

21:29

Default images
Foto: Tanjug

Dodik je rekao da Izetbegovića nije moguće porediti sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem u politikama koje vode i pokazuju, prenosi RTRS.

Ocenio je da iza ovakve izjave Izetbegovića mžže da stoji namera koja je opasna u regionalnom smislu i koja je neprihvatljiva, i da on pokušava na skrovit način da uporedi region Novog Pazara sa RS i njenim statusom.

"Ni po čemu se ne mogu porediti Izetbegović i Vučić, ni po politikama koje sprovode, ni po motivima posete, ni po načinu na koji žive svoj ljudski i politički život. Dok Bakir Izetbegović potpiruje vatru, premijer Vučić nastoji da ih gasi", kaže Milorad Dodik, prenosi RTRS.

Izetbegović je prethodno rekao da je trebalo da ranije poseti Novi Pazar i da svoj dolazak u taj grad ne smatra zaobilaženjem zvaničnog Beograda.

"U Beogradu sam bio nekoliko puta, a ovo je prvi put da dođem u Novi Pazar, posle 26 godina. Ne vidim ništa sporno u ovoj poseti, jer smo svi svedoci da predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić često posećuju Banjaluku i Trebinje, pa mi to ne smatramo zaobilaženjem Sarajeva. Ovo je ista stvar", kazao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: