BG: Letnja selidba Palate pravde

Palata pravde u kojoj su smeštena krivična odeljenja četiri suda i nadležna tužilaštva trebalo bi da kompletno bude iseljena tokom letnjih sudskih odmora.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

20:35

BG: Letnja selidba Palate pravde
Foto: Tanjug

Najviše sudova i tužilaštava biće smešteno u Katanićevoj ulici.

Privremene adrese, ali ovoga puta za sudove i tužilaštva koja se nalaze u Savskoj ulici, zgradi poznatijoj kao Palata pravde. Građani uglavnom ne znaju za predstojeću selidbu, ali im promena adrese ne smeta.

Sudovi i tužilaštva se sele zbog renoviranja Palate pravde, čija rekonstrukcija bi trebalo da traje dve godine. Većina njih će posle tog perioda biti vraćena u Savsku ulicu, a neki će na novim adresama ostati za stalno.

Najveći broj sudova i tužilaštava biće će u nekadašnjoj velikoj zgradi Vojno tehničkog instituta u Katanićevoj 15 čija je rekonstrukcija privedena kraju.

U Prvom osnovnom sudu kažu da se selidbi koja je planirana za početak avgusta, pristupilo ozbiljno, da ne bi dolazilo do zastoja u radu.

“Što se tiče Prvog osnovnog suda ceo kolektiv je i dalje na raspolaganju, mi imamo zgradu u kojoj su naša građanska odeljenja koja rade sve vreme punim kapacitetom, tako da i u tim danima kada bude samo to fizičko preseljenje , to ni na koji način neće uticati na obavljanje nekih poslova koji su neophodni građanima, u smislu izdavanja uverenja, overa i svega onoga što inače rade u sudu”, navodi Ivana Ramić iz Prvog osnovnog suda.

Nijedan sud niti tužilaštvo iz Palate pravde neće biti privremeno smešten u zgradu Beograđanske u Masarikovoj ulici kako se to čulo u javnosti, zbog čega je i Društvo sudija Srbije izrazilo zabrinutost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: