Petak, 08.07.2016.

00:15

Ne da(vi)mo BG: Rusija se meša u unutrašnja pitanja Srbije

Član Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je da se Rusija meša u unutrašnja pitanja u Srbiji.

Izvor: Beta

Ne da(vi)mo BG: Rusija se meša u unutrašnja pitanja Srbije
Foto: Tanjug

On je to izjavio povodom izjave ruskih zvaničnika da je proteste u Beogradu organizovao Zapad,

"Ovakve izjave su mešanje u unutrašnje odnose u Srbiji, tj. jasna podrška onima koji već duže vreme u Srbiji imputiraju ideju o stranim plaćencima sa Zapada, špijunima stranih službi i slično. Te tvrdnje su potpuno netačne", rekao je Veselinović za današnje izdanje “Danasa”.

Veselinović je rekao da je ideja da se inicijativa Ne da(vi)mo Beograd diskredituje na sve moguće načine.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je u četvrtak da se mešanje Zapada u unutrašnje stvari zemalja na Balkanu ukorenilo i da iza gradjanskih protesta u Beogradu stoje SAD.

"Mi smo obratili pažnju na tekstove u srpskim medijima o učešću američkih diplomata na mitinzima u Beogradu protiv rukovodstva Srbije. Direktnii organizatori tih akcija su nevladine organizacije, koje se finansiraju iz inostranstva. Izgleda da im u inostranstvu ne veruju previše, čim u protestima učestvuju diplomate", rekla je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: