DSS: Šokirani smo Vučićevim ponašanjem povodom bregzita

DSS saopštila da je šokirana "neodgovornim postavljanjem" mandatara Vučića prema pitanju nastavka evropskih integracija nakon britanskog napuštanja EU.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

13:49

DSS: Šokirani smo Vučićevim ponašanjem povodom bregzita

"Bežanje mandatara od potrebe da se o odnosu Srbije i EU otvori demokratska javna rasprava i da odluka donese izjašnjavanjem svih građana na referendumu, a ne voljom jednog čoveka, ukazuje na potpuno odsustvo svesti o značaju demokratskog izjašnjavanja građana", navodi se u saopštenju DSS-a.

Mandatar Vučić ranije je izjavio da će Srbija ostati na putu evropskih integracija i da o tom pitanju ne treba raspisivati referendum jer je Vlada pobedila na nedavno održanim izborima sa tom platformom.

DSS je dodao da je "potpuna besmislica" samo nekoliko sati posle objavljivanja rezultata referenduma u Velikoj Britaniji izreći stav da vlada najbolje zna šta je dobro za građane i da referendum ne dolazi u obzir.

"Upravo je referendum u Britaniji dokazao da narod, a ne vlada, zna šta je za njega dobro i da izbori ni na koji način ne mogu da zamene izjašnjavanje građana o izuzetno važnom pojedinačnom pitanju", dodaje se.

Ta stranka je izrazila i posebnu zabrinutost zbog ponašanja premijera Vučića na konferenciji za novinare i da je, bez obzira na izborne rezultate, ozbiljno dovedeno u pitanje njegova sposobnost da vodi državu.

"Kvalifikacijama upućenim neistomišljenicima, povišenim tonom mržnje, da su 'kreteni', 'ludaci', 'fanatici', 'idioti', 'ovi što prave haos'... mandatar na uznemirujući način ukazuje da Srbija klizi stranputicom uništenja demokratskog poretka", naveo je DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: