Najteže u Pančevu - led veličine pesnice i "pijavica" FOTO

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je Beograd, ali deluje da je grad najviše štete napravio u Pančevu, gde su padale ledenice veličine pesnice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2016.

20:37

Najteže u Pančevu - led veličine pesnice i
Foto: Youtube screenshot

Osim toga, na društvenim mrežama objavljen je i snimak pijavice koja se stvorila u Pančevu.

Na nekim automobilima razbijena su stakla, a uništeni su i plastenici u pojedinim dvorištima.

Ljudi su po društvenim mrežama kačili fotografije štete koju je grad napravio i fotografije kako drže prave ledene grudve.

Iz „Beogradskog taksija“ za B92.net kažu da je Autokomanda „standardno baš pod vodom“, kao i da je voda na auto-putu kod skretanja za Dušanovac „gotovo pola metra“. Osim toga, proglašen je meteo-alarm na severu zemlje i u prestonici - za Beograd, Srem i Bačku važi narandžasti, dok je u Banatu proglašen crveni. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda.

AMSS upozorio je vozače da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče ponegde s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče u pojedinim delovima grada kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je i Beograd i u nedelju uveče, zbog čega je u gradu nastao haos. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: