NUNS i NDNV: Nova direktorka RTV u sukobu interesa

NUNS i NDNV saopštili da se nova programska direktorka RTV Slavica Subotić Braun, čiju bi funkciju trebalo smatrati javnom funkcijom, nalazi u sukobu interesa.

Izvor: B92

Sreda, 08.06.2016.

14:08

NUNS i NDNV: Nova direktorka RTV u sukobu interesa

"Subotić Braun je, pored toga što je vršilac dužnosti programske direktorke, istovremeno i članica Programskog saveta ovog javnog medijskog servisa, što je suprotno Zakonu o javnim medijskim servisima”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, njime je propisano da član Programskog saveta RTS-a i RTV-a ne sme da obavlja javnu funkciju.

Dva novinarska udruženja uputila su zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da se izjasni o eventualnom sukobu interesa v.d. programske direktorke, odnosno da li je u njenom slučaju prekršen i Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Osim toga, traže od njih da, ukoliko utvrde da postoji sukob interesa, preduzmu zakonom predviđene mere protiv nje i rukovodstva RTV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: