"Potreban nam je premijer manje evrofanatičan od Vučića"

Predstavnici koalicije DSS-Dveri preneli su na konsultacijama predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću dva zahteva, saopštio je lider Dveri Boško Obradović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

13:58

Foto: Tanjug

Kako je naveo reč je o zahtevu da se stane na put izbornoj krađi i neragularnostima, kao i da mandat ponudi nekom ko je manje evrofanatik od Aleksandra Vučića.

Kako je dodao, ta koalicija će u parlamentu tražiti formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio istinu o izbornom procesu, ali i promenu izbornog zakonodavstva, kako se izborne krađe ne bi ponavljale.

Drugi zahtev, kako je dodao, je da se mandat poveri nekom ko je manji evrofanatik od Vučića, navodeći da je i u samoj EU došlo do promena i da u njoj sada dominira skepticizam prema ovakvoj EU.

"Treba nam premijer koji je okrenut manje ka EU, a više ka Ruskoj federaciji", rekao je Obradović.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić je podsetila na sporazum između tadašnjeg predsednika SNS i lidera DS S Vojislava Koštunice u kome su se obavezali da neće biti promena Ustava, kao i da će biti raspisan referendum o ulasku Srbije u EU i NATO.

"Mandatar uveliko govori o izmenama ustava, a o referendumu nema ni reči. Krajnje je vreme za referendum o pridruživanju EU", rekla je ona i dodala da se DSS protivi svakoj promeni Ustava.

Obradović je na pitanje da li će i u parlamentu reagovati kao na sednici RIK-a, rekao da će na nepravdu, krađe i lopovluke uvek da

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: