Čavoški: Kao da Buša osude za zlodela vojnika SAD

Predsednik Političkog saveta Pokreta Dveri Kosta Čavoški izjavio je da je "zgrožen" presudom Radovanu Karadžiću pred Haškim sudom.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

22:36

Čavoški: Kao da Buša osude za zlodela vojnika SAD
Foto: Youtube sceenshot

Kako navodi, presudom je "po ko zna koji put potvrđeno da je Haški tribunal puko izrugivanje pravu i pravdi".

"Presuda Radovanu Karadžiću je nastavak primene konstrukcije združenog zločinačkog poduhvata tako što su njemu lično pripisani svi zločini koje je bilo ko od Srba počinio na tlu BiH“, navodi Čavoški.

Prema njegovim rečima, to bi bilo isto kao kada bi Džordž Buš, kao vrhovni komandant SAD, odgovarao za sva zlodela koja su počinili američki vojnici u Iraku, Avganistanu i svim zemljama u kojima je Amerika vršila vojne intervencije van teritorije SAD.

Čavoški je naglasio da Srbi i Vojska RS pritom „nisu vodili nikakav osvajački rat, već su branili svoja vekovna ognjišta posle dvostrukog genocida koji su preživeli u Prvom i Drugom svetskom ratu“.

"Radovan Karadžić je upravo sprečio novi genocid nad srpskim narodom u BiH i osnovao Republiku Srpsku, najveću srpsku pobedu u 20. veku, za šta mu pripada neprolazna zasluga“, dodao je Čavoški.

U saopštenju se dodaje i da stav Čavoškog ujedno predstavlja i zajednički stav koalicije Dveri/DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: