Teroristi nosili po rukavicu, u svakoj detonator

Braću Kalida i Ibrahima el Bakravija, koji su osumnjičeni da su izvršili samoubilačke napade na aerodromu u Briselu, odao je jedan detalj.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2016.

08:34

Teroristi nosili po rukavicu, u svakoj detonator
screenshot

Njih je snimila sigurnosna kamera na aerodromu u prestonici Belgije, a na fotografiji se vidi da dvojica muškaraca obučena u crno na levim šakama nose rukavice.

Prema navodima belgijskih medija, teroristi su na taj način sakrili detonatore kojima su aktivirali eksplozivne naprave.

Bezbednosni eksperti smatraju da bi, ukoliko se ovakva teorija ispostavi kao tačna, lako moglo da se utvrdi kakva vrsta eksploziva je korišćena.

Treći muškarac, koji se nalazi na fotografiji, ali nije obučen u crno, nema ni rukavicu na šaci, što potvrđuje, bar u naznakama, procenu belgijske policije da je on treći učesnik bombaškog napada i da je na aerodromskom terminalu ostavio bombu u putnoj torbi, a potom napustio aerodrom.

Takođe, sumnja se da su teroristi na kolicima za prtljag koje su koristili nosili eksplozivne naprave, ali to tek daljom istragom treba da bude utvrđeno, kao i da li nekome od njih pripadaju pojas sa eksplozivom i automatska puška koji su pronađeni na aerodromu.

U napadima na aerodrom i metro u prestonici Evropske unije stradala je 31 osoba, a preko 250 je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: