BG: Vanredna odbrana od poplava kod kule Nebojše

Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojše i na rekama Kubušnici, Jasenici i Velikom Lugu u opštinama Mladenovac i Sopot..

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2016.

11:55

BG: Vanredna odbrana od poplava kod kule Nebojše
ilustracija: Tanjug

"To ne znači da je došlo do izlivanja, samo je stepen pripravnosti podignut na vanredni nivo, što znači dežurstvo 24 sata", rekao je direktor Beograd voda Vladimir Batalović.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Beograda nema većih problema na velikim rekama, Savi i Dunavu, gde važi redovna odbrana, sem u zoni kule Nebojše.

Problem, kako je naveo, predstavljaju bujični vodotoci na široj teritoriji grada, kao što su Kubušnica, Jasenica i Veliki Lug u Sopotu i Mladenovcu, gde je proglašena vanredna odbrana.

Za sada nema opasnosti ni u Obrenovcu i Lazarevcu.

Povišeni vodostaji su na Peštanu, Ljigu, Kolubari i Tamnavi, ali i dalje u granicama ispod redovne odbrane od poplava.

"Nadamo se da će taj talas proći pre nego što sledeća kiša padne", rekao je Batalović i dodao da bi, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, kiša mogla da pada po podne, večeras i eventualno sutra ujutru, nakon čega sledi razvedravanje i prestanak padavina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: