Dačić: Nema zvanične potvrde ubistva otmičara

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija još nema zvaničnu potvrdu da je otmičar srpskih diplomata Abdulah al Dabaš ubijen.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 27.02.2016.

14:14

Dačić: Nema zvanične potvrde ubistva otmičara
Foto: Tanjug

"Zatražili smo od Libije zvaničnu informaciju o tome", rekao je Dačić.

"Ta vest je objavljena na libijskim portalima i u libijskim medijima. Tražili smo od Libije zvaničnu informaciju o tome i da nam dostave sve podatke ukoliko ih imaju", istakao je Dačić na konferenciji za novinare.

Kako je juče objavio list "Libija herald", Al Dabaši je ubijen kada su "lokalni aktivisti napali kuću u kojoj je odseo".

Libijski medij navodi da se za Al Dabašija tvrdi da je stajao iza kidnapovanja dvoje srpskih diplomata, prošlog novembra.

Dačić je rekao da se očekuje izjašnjenje ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice o okolnostima otmice dvoje službenika srpske ambasade u Libiji kako bi se utvrdio nivo odgovornosti.

Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru u Libiji u gradu Sabrata, a pretpostavlja se da su poginuli u američkom bombardovanju u petak 19. februara.a

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: