Protest taksista u Šapcu zbog ubistva kolege

Taksisti u Šapcu organizovali su danas protestnu vožnju kako bi odali počast kolegi koji je ubijen tokom vožnje, u selu Metlić kod tog grada.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

17:37

Protest taksista u Šapcu zbog ubistva kolege
Foto: Freeimages.com

Ovoga puta bez mušterija, sa umrlicom njihovog kolege koji je život izgubio radeći svoj posao, više od stotinu šabačkih taksista krenulo je u protestnu vožnju graskim ulicama da mu odaju počast, ali da ukažu sa čim se suočavaju.

„Ovo je strašno. Taj čovek je bio divan kolega, miran i kulturan. Ne verujem da se sa njima zamerao. Jako smo ozlojeđeni, jer se to moglo desiti svakom od nas“, kaže Saša Jezdimirović iz Čivija taksija.

Gotovo svakodnevno doživljavaju neprijatnosti. Najčešći razlog je novac. Međutim, moraju da rade, bez obzira na rizik.

„Ja sam pre sedam dana imao slučaj da mi sedne drogiran. Ja se ne raspravljam za novac. Odem, ali čeda nije iamo sreće“, kaže Dragan Tomić iz Siti taksija.

„Nismo zaštićeni, ne možemo da radimo“ kaže Veljko Krsmanović iz Čivija taksija.

"Dešava se da ne daju pare. Šta da radiš, ideš dalje“, kaže Slobodan Ivanović.

Jednoglasni su u odluci da od države zatraže pomoć, jer sami da se brane ne mogu.

„Zakon nam nalaže da moramo da primimo svakog putnika. Ne daj Bože da kod vozača nađu nešto, bokser, šavciger ili slično, to bi bio haos“, kaže Miodrag Reljić.

„Tražićemo od države bar da nas oslobode vezivanja pojasa u noćnim satima, da bar možemo da pobegnemo“, kaže Nenad Obradović iz "Siti taksija"

Posle vožnje gradom, uputili su se na groblje da odaju poslednju počest nastradalom kolegi, u nadi da se tako nešto više neće ponoviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: